fbpx Print

Kikärtstortilla med bakad blomkål, sötpotatis, mangosalsa och koriandercrème

Scale

Ingredienser

Kikärtstortilla

2 dl kikärtsmjöl

1/2 dl fiberhusk

1 tsk bakpulver

salt

1 msk olivolja

1 1/2 dl vatten

Bakad blomkålssötpotatis

1 blomkålshuvud

1 sötpotatis

2 msk olivolja

1 tsk chiliflakes

1 tsk torkad koriander

salt

Mangosalsa

34 salladslökar

1 mango

1 förpackning körsbärstomater

1 lime

1 msk olivolja

salt

Koriandercrème

2 dl blötlagda cashewnötter

1 vitlöksklyfta

1 näve färsk koriander

2 msk havremjölk

1 tsk olivolja

salt & nymalen svartpeppar

Instruktioner

Kikärtstortilla

Blanda kikärtsmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt. Tillsätt olivoljan och vattnet och rör om till en smidig deg. Dela upp degen i fyra delar som du formar till bollar. Lägg en boll i taget mellan två bakplåtspapper och kavla ut till tunna runda tortillabröd. Lägg i stekpanna och stek i lite olivolja (funkar även med torr panna) på låg temperatur några minuter per sida.

Bakad blomkålssötpotatis

Skär blomkålen och sötpotatisen i mindre bitar och lägg på en ugnsfast plåt. Blanda olivoljan med kryddorna och pensla på. Kör i ugnen på 150 grader (eller lägre såklart) i cirka 40 minuter.

Mangosalsa

Skär löken, mangon och körsbärstomaterna i mindre bitar. Lägg i blender eller använd stavmixer. Tillsätt limen, olivoljan och saltet och kör till en chunky röra. Låt stå en stund!

Koriandercrème

Blötlägg cashewnötterna några timmar. Kör cashewnötter, vitlök, koriander, havremjölk och olja i blender eller med stavmixer till en cremé. Krydda med salt och peppar efter smak. Servera sötpotatisen och blomkålen på tortillabröden med mangosalsan och koriandercremén. Toppa med extra koriander, salladslök, krasse och en liten bit lime!