fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Morotsgryta med vita bönor och fänkålssallad

Har vi berättat att vi har ett rosa träkök på kontoret? Eller förlåt, nu slant vi visst på tangenterna. Träet som köket är byggt i är alltså inte rosa, utan väggen bakom köket. Blev det krångligt nu? Fick några fina bilder från en fotograf som var och tog pressbilder hos oss för några veckor sedan.

Nåväl, i detta rosa drömkök lagade vi i alla fall en liten gryta för några dagar sedan. Frågar du oss så är detta en perfekt vardagsrätt som dessutom gör sig bra i matlådan dagen efter. Om du vill göra den mer barnvänlig kan du förstås mosa de vita bönorna och servera den med kokta ärtor istället för fänkålssallad.

Fast alltså bara om du är bebis (leg tack). Fänkålssalladen vill du inte gå miste om i första taget.

Morotsgryta med vita bönor och fänkålssallad
(4 rejäla portioner)

Gryta:
5-6 morötter
1 gul lök
2 vitlökar
1 msk olivolja
1 förp krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 förp körsbärstomater
1 förp vita bönor
1 kruka persilja
1 tsk chiliflakes
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitpeppar
1 dl matlagningsvin
Salt efter smak
3 dl quinoa
1 grönsaksbuljong

Fänkålssallad:
1 fänkål
1 citron
2 msk olivolja
1 kruka dill
1 msk vitvinsvinäger
10 mandlar

Stek löken och vitlöken på låg värme. Grovhacka morötterna och kör i blender tillsammans med den stekta löken, de krossade tomaterna och vatten. Häll över i en gryta. Skär itu tomaterna och häll i grytan tillsammans med bönorna, matlagningsvinet och kryddorna. Salta efter smak och låt sjuda på låg värme. Toppa till sist med persiljan. Under tiden kokar du upp quinoan med grönsaksbuljongen. Låt svalna en aning.

Hyvla fänkålen fint och blanda med olivoljan, vitvinsvinägern och önskad mängd pressad citron. Finhacka dillen och mandlarna och blanda runt med salladen. Låt gärna dra en stund!


Servera morotsgrytan med quinoan och toppa med fänkålssalladen!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

Kommentarer

  1. Lilianne skriver:

    Tack för alla goda recept men var är rosa köksbilderna?

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.