fbpx Print

Morotsgryta med vita bönor och fänkålssallad

Scale

Ingredienser

Gryta:

56 morötter

1 gul lök

2 vitlökar

1 msk olivolja

1 förp krossade tomater

1 msk tomatpuré

1 förp körsbärstomater

1 förp vita bönor

1 kruka persilja

1 tsk chiliflakes

1 tsk paprikapulver

1 tsk vitpeppar

1 dl matlagningsvin

Salt efter smak

3 dl quinoa

1 grönsaksbuljong

Fänkålssallad:

1 fänkål

1 citron

2 msk olivolja

1 kruka dill

1 msk vitvinsvinäger

10 mandlar

Instruktioner

Stek löken och vitlöken på låg värme. Grovhacka morötterna och kör i blender tillsammans med den stekta löken, de krossade tomaterna och vatten. Häll över i en gryta. Skär itu tomaterna och häll i grytan tillsammans med bönorna, matlagningsvinet och kryddorna. Salta efter smak och låt sjuda på låg värme. Toppa till sist med persiljan. Under tiden kokar du upp quinoan med grönsaksbuljongen. Låt svalna en aning.

Hyvla fänkålen fint och blanda med olivoljan, vitvinsvinägern och önskad mängd pressad citron. Finhacka dillen och mandlarna och blanda runt med salladen. Låt gärna dra en stund!

Servera morotsgrytan med quinoan och toppa med fänkålssalladen!