fbpx Print

Treveckorssallad

Tack Zeina för ett underbart recept!

Scale

Ingredienser

1 kg vitkål

800 g morötter

1/2 purjolök

1 röd paprika

1 grön paprika

Dressing:

1 1/2 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)

1/2 dl rapsolja

1/2 dl olivolja

1 msk salladskrydda

1 msk örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak)

Instruktioner

Strimla alla grönsaker (gärna med en mandolin) och lägg i en stor bunke. Koka upp alla ingredienserna till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda med lite mer salt eller vinäger om du känner för det. Täck noggrant och låt stå i kylen några timmar innan servering. Och bäst av allt – salladen håller sig i kylen i cirka 2-3 veckor!