fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Vår egna ramen med zucchininudlar och pak choy

Ingen kan väl ha missat ramenhysterin just nu? Tycker att det skrivs om det och smaskas och spills precis överallt. På Food Pharmacy skippar vi nudlarna och gör zucchininudlar med vår alldeles egna juliennestrimlare (rekommenderas varmt) istället. Och sedan lagar vi dem tillsammans med bland annat svamp och pak choy. Perfekt i februarikylan!

Ramen med zucchininudlar och pak choy
(5-6 sugna personer)

1 msk olivolja
4 msk tamarisoja
1 msk sesamolja
1 tsk chiliflakes
2 msk misopasta
2 msk svampbuljong
1 förpackning skogssvamp (champinjoner går också bra)
1 pak choy
1 broccoli
1 förpackning sojabönor
1 bit ingefära
1 vitlök
1 zucchini
1 förpackning salladslök
1 kruka färsk koriander
2 liter vatten
salt och peppar efter smak

Handlat? Perfekt, då behöver du bara följa instruktionerna:

 

Börja med att steka svamp, broccoli och pak choy i olivolja med chiliflakes. Tillaga i cirka 5 minuter på snäll värme. Salta och peppra efter smak.

Koka upp vatten med buljong, misopasta och sesamolja och finhacka sedan vitlök och ingefära och lägg i vattnet. Strimla zucchinin till nudlar och häll i vattnet tillsammans med sojabönorna och den upphackade salladslöken.

Grovhacka koriandern och häll i soppan tillsammans med sojan. Sänk värmen en aning och låt sjuda i 5 minuter. Servera!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Print

Ramen med zucchininudlar och pak choy

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 56 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1 msk olivolja

4 msk tamarisoja

1 msk sesamolja

1 tsk chiliflakes

2 msk misopasta

2 msk svampbuljong

1 förpackning skogssvamp (champinjoner går också bra)

1 pak choy

1 broccoli

1 förpackning sojabönor

1 bit ingefära

1 vitlök

1 zucchini

1 förpackning salladslök

1 kruka färsk koriander

2 liter vatten

Salt och peppar efter smak

Så här gör du

Börja med att steka svamp, broccoli och pak choy i olivolja med chiliflakes. Tillaga i cirka 5 minuter på snäll värme. Salta och peppra efter smak.

Koka upp vatten med buljong, misopasta och sesamolja och finhacka sedan vitlök och ingefära och lägg i vattnet. Strimla zucchinin till nudlar och häll i vattnet tillsammans med sojabönorna och den upphackade salladslöken.

Grovhacka koriandern och häll i soppan tillsammans med sojan. Sänk värmen en aning och låt sjuda i 5 minuter. Servera!

Dela

Kommentarer

  1. Hallo… Ich finde euch beide GENIAL und eure beide Bücher AUCH…. GIBT ES AUCH BLOG AUF POLNISCH ODER DEUTSCH? L. G. KAMILA

  2. Godaste soppan jag ätit!

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.