Följ med oss på EQ-gym! – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Följ med oss på EQ-gym!

Hör på det här då – vi har skaffat en PT i emotionell intelligens.Tillsammans med April Wickström, Executive Coach till några av Sveriges största företag och ledare samt specialist inom Emotionell Intelligens och utbildad av CTI (Coach Training Institute i Kalifornien), kommer vi under 6 månader att hoppa på ett intensivt träningsprogram i EQ! 

Tidigare har vi gått till gymmet för att träna våra muskler, och när det kommer till hjärnan har vi fokuserat på vår IQ som att räkna matte och läsförståelse. Men så träffade vi April och lärde oss att vi dessutom har tio emotionella muskler som vi kan träna upp för att vara mer närvarande och i harmoni med oss själva. Istället för att försöka förtränga obehagliga känslor (allt från stress, ilska och rädsla) ska vi nu lära oss att stanna kvar i känslor. Och, inte minst, att börja gilla oss själva!

Så här förklarar April:

– Alla människor i hela världen har något gemensamt. Känslor! Som barn känner vi nio grundkänslor som ligger till grund för alla andra känslor. Dessa känslor är: ilska, sorg, rädsla, skam/skuld, förakt, äckel, förvånad, nyfikenhet och kärlek/glädje. I vår kultur har vi tyvärr bestämt att sex av dessa känslor är dåliga och negativa vilket automatiskt har gett oss en längtan efter att alltid känna glädje och kärlek. Stunderna och perioderna då vi inte känner glädje eller kärlek känner vi oss därför misslyckade eller att något är fel på oss, och vi skapar en distans och ett förakt till oss själva som vi försöker fly ifrån.

– Denna flykt kan givetvis se ut på olika sätt, men det allra vanligaste är det blir en jakt på bekräftelse. Bekräftelsesökande blir då en osund quick fix till vårt självförakt. Nutidens vanligaste flyktbeteende är till exempel shopping, prestation, att tindra och instagramma, överäta, surfa eller göra sig kärleksberoende och fastna i dåliga relationer. Det blir som skavsår i våra liv och tillför onödigt lidande.

– Tänk dig att varje känsla som du någonsin har kvävt, tystat ner och ignorerat i ditt liv har lagt sig på hög inom dig. Du har ett berg av oförlösta känslor inom dig som står i vägen för sunda känslouttryck såsom självhävdelse, empati, glädje, kärlek, lust, kreativitet och närvaro. Genom att gå tillbaka i tid och rum och tillåta oss att känna det vi tryckt undan kan vi förlösa dessa gamla känslor och minska rädslan för våra känslor. Vi är till exempel oftast inte rädda för att någon i vår närhet ska dö, utan för vad vi ska känna när någon dör.

Vill du haka på? April kommer exklusivt erbjuda 20 st personer (chefer, ledare eller privatpersoner) att göra samma intensiva individuella program som vi. Det kostar 6000 SEK exkl moms/månad. I priset ingår ett speciellt utformat program för att bland annat bygga självkänsla, självförtroende och självkärlek! Skicka ett mejl till margareta.dahlstedt@alter.id och märkt mejlet med “EQ-gymmet”.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Hanan skriver:

    Hej! Jag har precis upptäckt eran underbara blogg, och jag är så glad för jag känner att jag börjar få svar på allt det jag egentligen visste men inte praktiserade, och som givetvis givit mig motivation till att fullfölja! Jag undrar om ni gjort någon podd om gröt, vad anser ni om det till frukost varje dag? Varma hälsningar, Hanan.

    1. Anna Lindelöw skriver:

      Hej Hanan! Vi älskar gröt! Du hittar massor av olika grötrecept här på bloggen, vi har däremot inte gjort något poddavsnitt specifikt om gröt. // Anna, Food Pharmacy

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.