fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Pad thai-sallad med scrambled tofu

Får vi lov att bjuda på ett recept från vår kokbok? I det här receptet har vi valt ut alla goda saker från den klassiska thairätten pad thai, och gjort en helt oemotståndligt god sallad med skramlad tofu.

Vansinnigt gott! Och genom att dra ner på limen och ingefäran i såsen så får du en barnvänlig variant. Ett tips kan vara att börja massera in såsen i grönsaker som barnen normalt ratar, eller helt enkelt ställa fram den som dipp när den vankas grönsaker. Kanske kan såsen få dem att våga prova grönsaker som de annars hade behållit på en armlängds avstånd?

Pad thai-sallad med skramlad tofu
(4 portioner)

Sallad:
2 zucchinis

2 morötter
1/2 liten rödkål
1 litet blomkålskuvud
2 salladslökar (med blast)
2 dl mungbönsgroddar

Jordnötssås:
1 dl jordnötssmör
2 msk färskpressad limesaft
1 msk tamarisoja
1 cm färsk ingefära utan skal, finriven
4 msk vatten

Scrambled tofu:
1 förp fast naturell tofu (ca 270 g)
1 msk kallpressad kokosolja
1 msk tamarisoja

Till servering:
naturella jordnötter
färsk koriander
lime

Strimla zucchini, morötter och rödkål med en sådan här juliennestrimlare eller en osthyvel, grönsakssvarv eller potatisskalare till långa spaghettiliknande strimlor. Dela blomkålen i mindre buketter och huva på mandolin eller skär tunt med en vass kniv. Strimla salladslöken. Vänd ner alla grönsaker i en skål tillsammans med goddarna.

Mixa samman ingrediedienserna till jordnötssåsen. Blanda hälften av såsen med grönsakerna. Låt gärna stå i 1 timme före servering så att smakerna sugs upp ordentligt.

Mosa tofun med en gaffel till en ”scrambled egg”-liknande röra. Värm tofun på svag värme i lite kokosolja tills den bli ljummen. Ta av från plattan och häll över tamari.

Fördela grönsakerna i fyra skålar. Lägg tofun ovanpå, ringla över lite av jordnötssåsen och toppa med hackade jordnötter och koriander. Bjud resten av såsen, och extra lime, vid sidan av.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

Kommentarer

  1. natalie skriver:

    Vad betyder ”1 frön fast..tofu”? Är det en speciell sort?

    /N

  2. Johanna Nyström skriver:

    Tror de menar, 1 förp fast tofu 🙂

  3. Johanna skriver:

    Kul! Sa just till min pojkvän i går att vi ska testa pad thai då vi äter det mycket här i Kambodja på semestern 😄 Perfekt timing, tack!!

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.