Pad thai-sallad med skramlad tofu – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Pad thai-sallad med skramlad tofu

fav

Får vi lov att bjuda på ett recept från vår kokbok? I det här receptet har vi valt ut alla goda saker från den klassiska thairätten pad thai, och gjort en helt oemotståndligt god sallad med skramlad tofu.

Vansinnigt gott! Och genom att dra ner på limen och ingefäran i såsen så får du en barnvänlig variant. Ett tips kan vara att börja massera in såsen i grönsaker som barnen normalt ratar, eller helt enkelt ställa fram den som dipp när den vankas grönsaker. Kanske kan såsen få dem att våga prova grönsaker som de annars hade behållit på en armlängds avstånd?

Print

Pad thai-sallad med skramlad tofu

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

Sallad:

2 zucchinis

2 morötter

1/2 liten rödkål

1 litet blomkålskuvud

2 salladslökar (med blast)

2 dl mungbönsgroddar

Jordnötssås:

1 dl jordnötssmör

2 msk färskpressad limesaft

1 msk tamarisoja

1 cm färsk ingefära utan skal, finriven

4 msk vatten

Scrambled tofu:

1 förp fast naturell tofu (1 förp = ca 270 g)

1 msk kallpressad kokosolja

1 msk tamarisoja

Till servering:

naturella jordnötter

färsk koriander

lime

Instruktioner

Strimla zucchini, morötter och rödkål med en juliennestrimlare eller en osthyvel, grönsakssvarv eller potatisskalare till långa spaghettiliknande strimlor. Dela blomkålen i mindre buketter och huva på mandolin eller skär tunt med en vass kniv. Strimla salladslöken.

Vänd ner alla grönsaker i en skål tillsammans med goddarna. Mixa samman ingrediedienserna till jordnötssåsen. Blanda hälften av såsen med grönsakerna. Låt gärna stå i 1 timme före servering så att smakerna sugs upp ordentligt.

Mosa tofun med en gaffel till en “scrambled egg”-liknande röra. Värm tofun på svag värme i lite kokosolja tills den bli ljummen. Ta av från plattan och häll över tamari. Fördela grönsakerna i fyra skålar. Lägg tofun ovanpå, ringla över lite av jordnötssåsen och toppa med hackade jordnötter och koriander. Bjud resten av såsen, och extra lime, vid sidan av.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.