fbpx Print

Pad thai-sallad med skramlad tofu

Scale

Ingredienser

Sallad:

2 zucchinis

2 morötter

1/2 liten rödkål

1 litet blomkålskuvud

2 salladslökar (med blast)

2 dl mungbönsgroddar

Jordnötssås:

1 dl jordnötssmör

2 msk färskpressad limesaft

1 msk tamarisoja

1 cm färsk ingefära utan skal, finriven

4 msk vatten

Scrambled tofu:

1 förp fast naturell tofu (1 förp = ca 270 g)

1 msk kallpressad kokosolja

1 msk tamarisoja

Till servering:

naturella jordnötter

färsk koriander

lime

Instruktioner

Strimla zucchini, morötter och rödkål med en juliennestrimlare eller en osthyvel, grönsakssvarv eller potatisskalare till långa spaghettiliknande strimlor. Dela blomkålen i mindre buketter och huva på mandolin eller skär tunt med en vass kniv. Strimla salladslöken.

Vänd ner alla grönsaker i en skål tillsammans med goddarna. Mixa samman ingrediedienserna till jordnötssåsen. Blanda hälften av såsen med grönsakerna. Låt gärna stå i 1 timme före servering så att smakerna sugs upp ordentligt.

Mosa tofun med en gaffel till en “scrambled egg”-liknande röra. Värm tofun på svag värme i lite kokosolja tills den bli ljummen. Ta av från plattan och häll över tamari. Fördela grönsakerna i fyra skålar. Lägg tofun ovanpå, ringla över lite av jordnötssåsen och toppa med hackade jordnötter och koriander. Bjud resten av såsen, och extra lime, vid sidan av.