fbpx Print

Rostad pumpa med grönkål, lingon, dijondressing och pekannötter

Scale

Ingredienser

2 mindre muscatpumpor

400 gram grönkål

75 gram pekanötter

2 dl lingon

1/2 msk kallpressad rapsolja

Dijondressing:

1/2 dl dijonsenap (osötad)

1 dl kallpressad rapsolja

1/2 dl vatten

1 msk äppelcidervinäger

1 tsk lönnsirap (frivilligt)

salt och svartpeppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 120 grader. Tvätta och skär pumporna i halvor, gröp ur fröna med hjälp av en sked (spara fröna för rostning senare!) och skär i bitar. Lägg pumporna på en ugnsplåt och rosta i ugnen i 60-70 minuter (beroende på storlek) eller tills dess att pumpan är mjuk.

Skär bort den tjocka stjälken från grönkålen, riv bladen i mindre bitar och massera med olivolja och en nypa salt. Strimla kålen och pekannötterna över pumpan cirka 15 minuter innan du tar ut hela kalaset ur ugnen.

Sist men inte minst: dijondressingen. Mixa alla ingredienser och salta och peppra efter smak. Ringla dressingen över ugnsplåten och garnera med lingon. Voilà!