fbpx Print

Torkade äppelchips med kanel och kardemumma

Ingredienser

Äpplen, gärna olika varianter

Citronjuice

Malen kanel/kardemumma/ingefära

Instruktioner

Värm ugnen till 50 grader. Skär äpplena mycket tunt på bredden, gärna med en mandolin. Ju tunnare skivor ju snabbare torkar de i ugnen, men ca 2-3 mm brukar vara ett bra mått. Doppa skivorna i citronjuice och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Pudra med kanel, kardemumma och ingefära, och ställ in i ugnen. Torka äppelskivorna i ugnen över natten, i ca 8-10 timmar eller tills de är helt torra. Låt gärna dörren stå lite på glänt så att ångan kan leta sig ut (vik ihop en handduk och sätt den i dörren). Förvara äppelchipsen i en glasburk med tätslutande lock.

Anteckningar

TIPS!

Köp en mandolin! En mandolin är kort och gott ett toppenredskap, inte minst när du vill ha perfekta äppelskivor till dina äppelchips eller skära tunna skivor av exempelvis betor, zucchini eller fänkål. Gott att blanda ner i sallader och fint som dekoration!