3 goda saker att grilla på Valborg (istället för marshmallows)

Betalt samarbete, Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

3 goda saker att grilla på Valborg (istället för marshmallows)

fav

I samarbete med mat.se

Idag är det Valborgsmässoafton, yay! Men istället för att trä marshmallows på pinnarna har vi tre andra förslag på vad du kan stoppa in i elden. Pinnbrödet är en favorit, gjort på havremjöl, frön och fiberhusk (eller bovetemjöl om du inte tål havre). Hajkbananerna bloggade vi ju om här redan förra sommaren. Och idén att poppa popcorn över öppen eld fick på fjället i Härjedalen i februari, när vår guide plötsligt gjorde upp eld och plockade upp en påse popcorn och två durkslag ur ryggsäcken. Genial idé, och väldigt kul tyckte barnen!

Eftersom vi samarbetar med mat.se så kan du klicka här och handla varorna direkt hem till dörren när du väl bestämt dig för vilket/vilka av alternativen nedan du ska satsa på. Anger du dessutom koden FOODPHARMACY får du 200 kronor rabatt om du handlar över 700 kronor (erbjudandet gäller nya kunder tom 30 juni 2019).

Nu ska vi själva börja förbereda oss genom att gå ut i trädgården och samla ihop lite pinnar. Glad Valborg!

Pinnbröd
(1 deg)

150gram havremjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk fiberhusk
1 krm salt
3 dl vatten

Knåda ihop allt i en bunke. Ha i lite extra vatten om det behövs. Haka på en bit deg på en pinne (om du vill vara mer avancerad kan du rulla ut en bit av brödet till en avlång korv och snurra runt pinnen).

Hajkbananer

Bananer
Mörk choklad

Skär ett snitt i valfritt antal bananer och tryck ned mörk choklad. Klä in i folie, trä på en pinne och stoppa över elden.

Eldiga popcorn

Ekologiska popcorn
2 durkslag

Lägg 1 dl popcorn mellan två durkslag och håll över elden.

Print

3 goda saker att grilla på Valborg (istället för marshmallows)

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

Pinnbröd:

150 gram havremjöl

1 tsk bakpulver

1 1/2 tsk fiberhusk

1 krm salt

3 dl vatten

Hajkbanander:

Bananer

Mörk choklad

Eldiga popcorn:

Ekologiska popcorn

2 durkslag

Instruktioner

Pinnbröd:
Knåda ihop allt i en bunke. Ha i lite extra vatten om det behövs. Haka på en bit deg på en pinne (om du vill vara mer avancerad kan du rulla ut en bit av brödet till en avlång korv och snurra runt pinnen).

Hajkbanander:
Skär ett snitt i valfritt antal bananer och tryck ned mörk choklad. Klä in i folie, trä på en pinne och stoppa över elden.

Eldiga popcorn:
Lägg 1 dl popcorn mellan två durkslag och håll över elden.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.