fbpx Print

Citronpannacotta i äggskal

Tack organicbymommy.se för receptet!

Scale

Ingredienser

vegetabiliskt gelatinpulver eller gel, motsvarande 1,5 gelatinblad

1 ekologisk citron, både skal och saft

250 ml kokosgrädde

1/3 dl honung

1 kryddmått vaniljpulver

Physalis

Så här gör du

Börja med att förbereda äggskalen. Ta fram ett rått ägg och en spik och pressa försiktigt spiken mot äggets topp tills det blir ett hål. Skala försiktigt bort små bitar av skalet innan du häller ut ägget (använd det till bak eller matlagning). Fortsätt sedan ta bort skal tills du har format en liten kopp. Skölj ur ägget noga och låt torka.

Förbered gelatinpulvret enligt förpackningen. Värm kokosgrädde, honung, citronskal och citronsaft i en kastrull och ta från värmen när det börjar koka. Blanda i gelatin under omrörning, häll upp i äggskal och ställ i kylen i minst 3 timmar. Tryck försiktigt i toppen av ett physalisbär innan servering. Glad påsk!