fbpx Print

Enkel auberginepasta

Scale

Ingredienser

2 aubergine

1 msk olivolja

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

5 dl hackade tomater

2 msk torkad oregano

1 tsk chiliflakes

1/2 dl färsk basilika + till garnering

2 zucchini (istället för pasta för den som vill)

Instruktioner

Skär auberginen i rätt tunna slantar.

Lägg dem i en ånginats/durkslag, koka upp lite vatten i en kastrull och ånga auberginen tills den blir mjuk.

Upphetta löken och vitlöken snällt i en kastrull med lite olja tills den blir mjuk. Addera tomaterna och kryddorna.

Låt småputtra tills såsen har tjocknat lite. Och lägg sist men inte minst i den ångade auberginen. Sänk plattan till lägsta nivån.

Koka upp pasta eller riv dina zucchininudlar med en juliennestrimlare. Häll av pastan och blanda med såsen. Toppa med hackad färsk basilika.