Framtidssagor och Michelle Obama – Food Pharmacy

Podd

Post image

Framtidssagor och Michelle Obama

I dagens poddavsnitt (#78) läser Lina en saga från framtiden för Mia. Sagan handlar om Balanspionjären och hur hon lever sitt liv 2025. Och vem är nu balanspionjären? Jo, en framtidsperson som hittat en perfekt mix av smarta teknologier, kortare arbetstid och meditation för ett hälsosammare liv. Tänk er en kvinna, karriärist, 33 år, bosatt i Stockholm och som tack vare nya digitala verktyg kan utöva stort inflytande på sin hälsa.

Om vi hade hört sagan i början av 2000-talet hade vi tänkt att det var en sci-fi-saga, men nu har vi inte alls svårt att föreställa oss en framtid med toaletter som läser av vår avföring och skickar signaler till vår husläkare, som i sin tur kan sätta in preventiva åtgärder redan innan vi fått kännbara symptom på sjukdom. Framtidssagan är tagen från Icas Framtidsrapport där man efter samtal med forskare och experter listat våra tre största hälsohot och möjligheter år 2025: hälsoklyftor, stress och bakterier. Enligt Världshälsoorganisationen är livsstilssjukdomar orsaken till drygt 70 procent av alla förtida dödsfall, och 80 procent av dessa skulle kunna undvikas med en bättre livsstil. Ledordet för framtidens hälsa är förebyggande och med hjälp av teknologin kommer vi att kunna individualisera och skräddarsy den förebyggande vården.

Och så berättar vi så klart lite om hur det var att lyssna på självaste Michelle Obama när hon gästade Stockholm i förra veckan. Trevlig lyssning!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.