Kakdeg:
2 1/2 dl kokt vit quinoa
2 dl kokosflingor
10 dadlar
2 msk kakao
4 tsk arrakessens
Marsipan:
6 dl mandelmjöl
4 msk honung
2 msk babyspenat
100 g mörk choklad
Börja med att plocka fram kokt, avsvalnad quinoa.
Lägg quinoan i en mixer tillsammans med kakao, dadlar, arrakessens och kokos. Mixa till en slät deg.
Dags för marsipanen! Lägg honungen och spenaten tillsammans med lite av mandelmjölet i en mixer och tryck igång.
Tillsätt lite mandelmjöl i taget och mixa tills du får en slät, grön mandelmassa. Blir det för kletigt? Ha i lite extra mandelmjöl. Lek med spenatbladen medan du väntar.
Kavla ut den gröna mandelmassan mellan två bakplåtspapper till ungefär 25×35 cm. Dela den sedan i tre lika stora längder, ca 8×35 cm. Det är naturligtvis inte jättenoga, men ungefär sådär.
Plocka fram kakdegen och dela den i tre lika stora bitar som du rullar till långa korvar. Lägg en rulle på respektive marsipanlängd, rulla marsipanen runt och nyp fast kanterna. Skär den långa dammsugarrullen i lagom stora bitar. Snart klart! Smält choklad och doppa ändarna på varje dammsugare i den smälta chokladen.
Lägg dammsugarna på ett fat och stoppa dem i kylen i cirka 10 minuter tills chokladen stelnat.
Find it online: https://foodpharmacy.se/2019/04/hemgjorda-nyttiga-dammsugare/