fbpx Print

Nyttiga dammsugare

Scale

Ingredients

Kakdeg:

2 1/2 dl kokt vit quinoa

2 dl kokosflingor

10 dadlar

2 msk kakao

4 tsk arrakessens

Marsipan:

6 dl mandelmjöl

4 msk honung

2 msk babyspenat

100 g mörk choklad

Instructions

Börja med att plocka fram kokt, avsvalnad quinoa.

Lägg quinoan i en mixer tillsammans med kakao, dadlar, arrakessens och kokos. Mixa till en slät deg.

Dags för marsipanen! Lägg honungen och spenaten tillsammans med lite av mandelmjölet i en mixer och tryck igång.

Tillsätt lite mandelmjöl i taget och mixa tills du får en slät, grön mandelmassa. Blir det för kletigt? Ha i lite extra mandelmjöl. Lek med spenatbladen medan du väntar.

Kavla ut den gröna mandelmassan mellan två bakplåtspapper till ungefär 25×35 cm. Dela den sedan i tre lika stora längder, ca 8×35 cm. Det är naturligtvis inte jättenoga, men ungefär sådär.

Plocka fram kakdegen och dela den i tre lika stora bitar som du rullar till långa korvar. Lägg en rulle på respektive marsipanlängd, rulla marsipanen runt och nyp fast kanterna. Skär den långa dammsugarrullen i lagom stora bitar. Snart klart! Smält choklad och doppa ändarna på varje dammsugare i den smälta chokladen.

Lägg dammsugarna på ett fat och stoppa dem i kylen i cirka 10 minuter tills chokladen stelnat.