fbpx

Omvärldsbevakning

Post image

Varannan svensk väger för mycket

Medan vi pustade ut i helgen efter ännu en manusinlämning i fredags, passade vetenskapsjournalisten Ann Fernholm på att skriva en debattartikel.

Läget är akut, skriver vetenskapsjournlisten Ann Fernholm i helgen i Aftonbladet. Hon syftar på att över 50 procent av Sveriges vuxna befolkning har övervikt och fetma och fetman beräknas kosta landet 70 miljarder kronor varje år.

Vi fortsätter läsa:

I genomsnitt har 51 procent av Sveriges vuxna befolkning övervikt eller fetma, i vissa län är siffran så hög som 59 procent. Runt 450 000 personer har typ 2-diabetes och ungefär dubbelt så många ligger i riskzonen för sjukdomen.

Läs hela debattartikeln här och Anns förslag på hur vi måste minska sockerförbrukningen drastiskt.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

Kommentarer

  1. Hej! Jag har läst att det inte är bra att äta rå grönkål. T.ex. på denna sida https://www.google.com/amp/s/www.thedailymeal.com/healthy-eating/eating-raw-kale-actually-really-bad-you%3famp

    Vad tänker/tror ni om detta? Stämmer det?

  2. Ulrica skriver:

    Står att det krävs enorma mängder under lång tid för att få upp de halter som krävs för att man ska bli sjuk. Och där kommer variationen in, igen, variera råvaror och tillagningssätt 🙂

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.