fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Hemgjord Nutella

En av de absolut bästa sakerna med att vara näringsjägare är att man aldrig behöver tacka nej till något. Inte ens Nutella.

Den här fantastiska hemgjorda Nutellan är gjord på bland annat hasselnötter, kakao och honung och gör sig extra bra på frukt, våra fläderpannkakor (håll ut, snart blommar flädern!) eller fröbröd.

Eller på en tesked som åker rätt in i munnen, förstås.

Hemgjord nutella
(1 mellanstor skål)


200 g naturella hasselnötter
2 msk raw kokosolja
3 msk raw honung
3 msk raw kakao
1 krm salt
1 krm äkta vaniljpulver
1 dl vatten (eller mer beroende på vilken konsistens du önskar)

Börja med att rosta nötterna i en stekpanna i cirka 5-10 min. Var försiktig så att de inte bränns.

Gnugga de rostade nötterna i en kökshandduk för att få bort det mesta av skalet. Inget måste (som näringsjägare gillar vi skal) utan bara om du är petig med konsistensen.

Sedan mixar du de rostade nötterna i en blender (den här storsäljaren säljer vi i vår shop) tills blandningen har fått en smulig karaktär.

Häll ner resten av ingredienserna (minus vattnet) och mixa tills du får en slät smet. Tillsätt vatten tills du får den konsistens du vill ha (vi hade exakt 1 dl).

Smeta ut på en banan och toppa med valnötter, kokosflakes och frystorkade hallon eller stoppa helt enkelt en sked rätt in i munnen.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

Kommentarer

  1. Gun Eliasson skriver:

    Förstår att ni har svårt att svara alla och på allt men jag är optimist och gör ett försök. Ni marknadsför två Bosch blender – vilken…vilka är de största skillnaderna mellan dessa två förutom detta med vacumfunktionen? Har försökt läsa mej till på Bosch hemsida men känner mej osäker. Hälsningar Gun

    1. Food Pharmacy skriver:

      Hej Gun! Den största skillnaden är just att den ena har vacuumfunktion 🙂 Båda har starka motorer (även om VitaBoosten är den starkaste i klassen och bäst för dom som vill mixa riktigt hårda saker som kärnor och t ex frysta jordgubbar). Vill du däremot göra t ex smoothies eller soppor som du inte dricker på en gång utan vill ta med dig eller spara till senare så är vacuumfunktionen fantastisk då den ser till att näringen bevaras.

  2. Hej!

    Funkar det lika bra med Vita Maxxen till den här sortens recept?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Det fungerar absolut, men man kan uppleva att det är lite svårt att skrapa upp allt ur botten på bägaren.

  3. Jennie skriver:

    Tack för gott recept! Perfekt nu när vi antagit godisförbud hemma. En fråga, behöver den kylas eller kan den förvaras i rumstemperatur och ca hur länge då?

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.