fbpx

Podd

Post image

Lögner och sockerskatt

I dagens poddavsnitt (#81) pratar vi om allt från att vi båda levde i sinnevärlden på Valborg till innehållsförteckningar, handlingsplaner och folkhälsokampanjer. 

Vi pratar också lite om barnfetma och berättar att ca 20 procent av barn i dag i Sverige är överviktiga och antalet överviktiga barn stiger varje år. I Storbritannien räknas 28 procent av barn mellan 2 och 15 år som överviktiga eller feta och i ett krafttag mot barnfetma förbjöds nu i februari all reklam för skräpmat i kollektivtrafiken. Lagen omfattar mat som innehåller för mycket socker, salt eller fett och kommer på initiativ av Londons borgmästare.

I samband med att lagen trädde i kraft rapporterade BBC om att borgmästaren är säker på att initiativet kommer att minska mängden reklam för skräpmat som barnen ser, men också stärka londonborna i att göra mer hälsosamma val för sig själva och sina familjer. I uttalandet säger de också att det här såklart inte är ett problem som löser sig över en natt med enbart denna åtgärd, men att det är en början och ett krafttag för ett problem som bara växer. Eller en tickande bomb, som borgmästaren uttryckt sig.

Wow, vilken borgmästare säger vi! 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.