Meditation, linfrön och poo pose Food Pharmacy

Podd

Post image

Meditation, linfrön och poo pose

Det är onsdag och naturligtvis dags för ett nytt avsnitt av Food Pharmacy-podden. Hurra! I veckans avsnitt (#84) meddelar Lina att Mia har orsakat en storm på Food Pharmacy-mejlen. Anledningen är att Mia har haft krossat linfrö i ett recept, och det vet vi ju alla att man verkligen ska undvika. Eller hur är det egentligen med den saken?

Många minns säkert larmet som kom för några år sedan som varnade för att det skulle kunna vara hälsofarligt att äta linfrön. Linfrön innehåller nämligen så kallade cyanogena glykosider i skalen och när de krossas blir innehållet i dem mer tillgängligt för kroppen. Detta ökar risken för att få i sig skadliga mängder av toxisk cyanid.

Men håll i er för nu blir det riktigt intressant: För inte så länge sedan publicerade den europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten EFSA en riskvärdering av olika livsmedel som innehåller den här typen av cyanogena glykosider, och glädjande nog kunde EFSA dra slutsatsen att det utifrån dagens konsumtion faktiskt inte finns några allvarliga hälsorisker med linfrön. 

Dessutom blir det meditation på Filippa K (!) och avslöjanden om vilken som är favoritpositionen när det är poo-time. En dunder-podd, helt enkelt. Lyssna här!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.