fbpx Print

Näringsjägarens prinsesstårta

Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

Tårtbotten:

4 dl mandelmjöl

2 dl kokosmjöl

5 dadlar

1 krm kardemumma

1 1/2 msk kokosolja

1 msk vatten

Vaniljkräm:

1 1/2 dl naturella cashewnötter

1 1/2 dl vatten

1/2 tsk vaniljpulver

5 dadlar

Grädde:

1 burk kokosgrädde

1/2 tsk vaniljpulver

Sylt:

2 dl jordgubbar, frysta och tinade

2 msk chiafrön

Marsipan:

3 dl mandelmjöl

2 msk honung

2 msk spenat

Instruktioner

Mixa tårtans alla delar var för sig. Tricket för en rund och fin prinsesstårta är att bygga ihop den upp och ner i en bunke eller skål, lager för lager. Anpassa storleken på skålen och välj om du vill göra en hel tårta eller flera prinsessbakelser.

Placera ett bakplåtspapper i botten och klä sedan bunkens insida i marsipan. Fortsätt med grädde, tårtbotten, vaniljkräm, tårtbotten igen, sylt och till sist ett tredje lager tårtbotten. Ställ in bunken i frysen och låt tårtan stelna. Vänd försiktigt ut prinsesstårtan ur bunken strax före servering och dekorera på valfritt vis.