fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Sparris med tahini- och misosås

Maj! Kurrande magar! Och sparris som är i säsong! Tror minsann att bloggen är redo för årets första sparrisrecept. Perfekt som förrätt eller på studentmottagningen.

Den här åt vi till lunch på kontoret direkt efter att vi hade fotograferat den och den tog slut i ett nafs. Glöm hollandaisesåsen – det här är så mycket fräschare. Snällt stekt sparris med tahini- och misosås och rostade valnötter … Nomnomnom.

Sparris med tahini- och misosås
(6 portioner)

1 paket stora vita bönor (380 gram)
2 vitlöksklyftor
saft från 1 citron
3 msk tahini
1,5 tsk miso
1/2 tsk rökt paprikapulver
cirka 1 dl vatten (beroende på hur tjock du vill ha såsen)

1 knippe sparris
2 dl valnötter
1 tsk chiliflakes
rapsolja
salt & nymalen svartpeppar


Börja med såsen. Lägg bönor, vitlök, citron, tahini, miso, paprikapulver och vatten i en blender och mixa till en slät sås. Salta och peppra efter smak och späd eventuellt med mer vatten.
Stek sparrisen på låg värme i lite rapsolja. Salta och peppra. Stek valnötterna tillsammans med chiliflakes och rapsolja på låg temperatur tills nötterna har fått en gyllenbrun färg. Servera sparris + sås + valnötter. Mums!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

Kommentarer

  1. Kan man byta ut bönorna mot något om man inte tål dem?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Vi har inte testat att laga receptet på annat vis tyvärr, men låt oss hemskt gärna veta om du själv gör det!

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.