Recept: Sparris med tahini- och misosås – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Sparris med tahini- och misosås

fav

Maj! Kurrande magar! Och sparris som är i säsong! Tror minsann att bloggen är redo för årets första sparrisrecept. Perfekt som förrätt eller på studentmottagningen.

Den här åt vi till lunch på kontoret direkt efter att vi hade fotograferat den och den tog slut i ett nafs. Glöm hollandaisesåsen – det här är så mycket fräschare. Snällt stekt sparris med tahini- och misosås och rostade valnötter … Nomnomnom.

Sparris med tahini- och misosås
(6 portioner)

1 paket stora vita bönor (380 gram)
2 vitlöksklyftor
saft från 1 citron
3 msk tahini
1,5 tsk miso
1/2 tsk rökt paprikapulver
cirka 1 dl vatten (beroende på hur tjock du vill ha såsen)

2 knippe sparris
2 dl valnötter
1 tsk chiliflakes
rapsolja
salt & nymalen svartpeppar


Börja med såsen. Lägg bönor, vitlök, citron, tahini, miso, paprikapulver och vatten i en blender och mixa till en slät sås. Salta och peppra efter smak och späd eventuellt med mer vatten.
Stek sparrisen på låg värme i lite rapsolja. Salta och peppra. Stek valnötterna tillsammans med chiliflakes och rapsolja på låg temperatur tills nötterna har fått en gyllenbrun färg. Servera sparris + sås + valnötter. Mums!

Print

Sparris med tahini- och misosås

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 6 1x
Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

1 paket stora vita bönor  

2 vitlöksklyftor

1 citron (saften)

3 msk tahini

1 1/2 tsk miso

1/2 tsk rökt paprikapulver

1 dl vatten (beroende på hur tjock du vill ha såsen)

2 knippe sparris

2 dl valnötter

1 tsk chiliflakes

rapsolja

salt & nymalen svartpeppar

Instruktioner

Börja med såsen. Lägg bönor, vitlök, citron, tahini, miso, paprikapulver och vatten i en blender och mixa till en slät sås. Salta och peppra efter smak och späd eventuellt med mer vatten.
Stek sparrisen på låg värme i lite rapsolja. Salta och peppra. Stek valnötterna tillsammans med chiliflakes och rapsolja på låg temperatur tills nötterna har fått en gyllenbrun färg. Servera sparris + sås + valnötter. Mums!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.