fbpx Print

Sparrissallad till midsommar

Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

2 knippen sparris

2 vitlöksklyftor

1/2 tsk hela kumminfrön

230 g vita bönor

70 g babyspenat

1 avokado

1/2 dl rostade och hackade mandlar

1 tsk citronjuice

salt & peppar

Instruktioner

Knipsa av den nedersta delen av sparrisen och dela resten i 2-3 cm stora bitar. Stek sparrisen på snäll temperatur i lite vatten eller valfri olja i 3-4 minuter. Lägg i vitlök och kummin och stek ytterligare 2 minuter tills vitlöken är mjuk och sparrisen klargrön och har lagom tuggmotstånd. Salta efter behag.

Blanda ihop sparrisen med resten av ingredienserna och smaka av med citron, salt och peppar. Servera så snart du bara kan.

Anteckningar

TIPS!

Gör två flugor på smällen och rosta mandlarna på låg temperatur i en torr panna sam-tid-igt som gör sparrisen (ingen måste men gudars vad gott det blev).