fbpx Print

Frozen cheesecake med mango och passionsfrukt

Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

Botten:

1 1/2 dl blötlagt och torkat helt bovete

10 dadlar

1/2 tsk vaniljpulver

4 msk citron

1 nypa salt

Fyllning:

3 dl blötlagda naturella cashewnötter

1 dl kokosgrädde

1 mango

1/2 banan

1 passionsfrukt

Topping:

Passionsfrukt

Instruktioner

Börja med att blötlägga bovetet över natten. Skölj sedan av det noga och låt det torka i en ugn på lägsta temperatur i några timmar (eller i en ljummen panna om du har myror i brallan).

För att den här kakan inte ska bli alltför sötsliskig har vi förresten, utöver passionsfrukten, adderat en hemlig smakförstärkare i botten. Nämligen citron! Vi skulle vilja påstå att just citronen är pricket över i:et i den här kakan eftersom det är först när man blandar ner den som man känner “där satt den”.

Börja med att sno ihop ingredienserna till botten i en mixer. Klä en springform med löstagbar botten med ett bakplåtspapper och sprid ut och jämna ut kakbotten i formen.

Skölj av nötterna och mixa ihop med resten av ingredienserna. Här krävs en höghastighetsmixer av god kvalitet eftersom vi vill ha en riktigt len fyllning utan klumpar, amen.

Bred ut fyllningen på kakan och ställ in i frysen i några timmar. Ta ut cirka en timma före servering (om du inte bor i Sahara) och garnera kakan med färsk passionsfrukt före servering.