Grymt god smoothie med jordgubbar och basilika – Food Pharmacy

Recept, Betalt samarbete, Food Pharmacy

Post image
fav

Grymt god smoothie med jordgubbar och basilika

fav

I samarbete med Nordiska Kök och Cosentino:

Den åttaarmade bläckfisken är i säsong! Men det är inte den vi kommer att göra en smoothie av idag, utan av jordgubbarna och basilikan.

Du undrar kanske förresten var smoothien är? Detta har hänt:

Gick upp 06.00 imorse. Tog på oss banantröjan och gick till jobbet (borstade tänderna också). Kom in på kontoret och upptäckte att kaffet var slut (f*n och hans moster). Började göra en smoothie på jordgubbar, en stor näve färsk basilika (plockad direkt från balkongen) och växtbaserad yoghurt. Glömde helt av att fotografera den pga inget kaffe i kroppen. Drack upp smoothien och började spela in podd.

Men nu vet du i alla fall att färska jordgubbar, färsk basilika, växtbaserad yoghurt och eventuellt en tärningsstor honungsklick är fenomenalt gott tillsammans. Skjut från höften när det kommer till mängden och smaka dig fram.

Och det magiska köket och den vansinnigt fina bänkskivan? Jo du, köket kommer från Nordiska Kök och bänkskivan från våra vänner på Cosentino.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Sanne skriver:

  Vilken växtbaserad yoghurt använder ni? Finns det någon bra som går att köpa eller är det hemgjord som gäller?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vi gillar kokosyoghurt väldigt mycket 🙂 finns i välsorterade mataffärer.

 2. Nu en fråga som inte hänger ihop med det här inlägget. I många smoothie recept så står det växtbaserad dryck. Det är något som jag aldrig har hemma utan jag brukar slänga i en näve havregryn eller en mindre näve nötter eller både och det går väl lika bra och är väl också lite klimatsmartare än att bära hem vatten med t ex havre i.

 3. Hej!
  Jag har precis läst både eran och Stig Bengmarks bok.
  Jag har de senaste månaderna (eller kanske så länge jag minns) haft otroligt störiga “IBS” besvär.

  Iallafall blivit så inspirerad och börjat äta efter era tips, men undrar det där om att blötlägga nötter. Gör ni det? Jag kan liksom tänka mig börja göra det, men slipper ju helst om det inte behövs! Försökte läsa i era gamla inlägg om detta men hittade inget!
  ha det fint!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Kul att du läst vår bok! Vi blötlägger ofta nötter! Det kräver lite mer planering, men vi tycker det är värt den extra lilla tid som går åt.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.