fbpx Print

Birchermüsli med plommonkompott

Scale

Ingredienser

1 rött äpple, oskalat och grovt rivet

2 dl havregryn

2 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

2 msk pumpakärnor

2 msk chiafrön

2 msk linfrön

1/2 dl torkad ekologisk frukt eller bär

1 dl osötad växtyoghurt (havreyoghurt, kokosyoghurt eller ekologisk sojayoghurt)

2 dl vatten

Plommonkompott:

2 plommon, tärnade

1/2 dl vatten

1 msk chiafrön

Så här gör du

Blanda alla ingredienser i en bunke. Rör om igen efter 10 minuter för att undvika klumpar. Fördela i två skålar eller i glasburkar med lock om du vill ta med frukosten dagen därpå. Låt stå svalt minst 8 timmar eller över natten. 

Sjud plommonen tillsammans med vattnet i en kastrull tills de mjuknat och mixa till en bitig puré med en stavmixer. Blanda ner chiafröna. Rör om igen efter ett par minuter för att undvika klumpar. Låt svälla i 5 minuter.