fbpx Print

Brunchwok med mathavre, svamp och mandeldressing

Scale

Ingredienser

1 1/2 dl mathavre, gärna blötlagd över natten

1/2 liten rödlök

100 gram ostronskivling, eller annan matsvamp

2 morötter

1/2 äpple

230 gram svarta bönor

1 näve färsk bladspenat

1 liten näve färsk persilja

1 dillkvist

flingsalt och nymalen svartpeppar

Mandelsås:

1 msk mandelsmör

1 1/2 msk vatten

1 tsk äppelcidervinäger

1 nypa flingsalt

Så här gör du

Koka mathavren enligt anvisning på förpackningen. Om du har blötlagt havren räcker det med 2-3 minuter. Låt svalna något, fluffa upp med en gaffel.

Skala och finhacka rödlöken. Fräs i en skvätt vatten i en wokpanna tills den mjuknat. Riv morötterna grovt. Strimla svampen. Tärna äpplet. Vänd ner allt i wokpannan och sväng runt ett par minuter. 

Häll av och skölj de svarta bönorna. Hacka persilja och dill. Vänd ner i woken tillsammans med spenaten och ta av från värmen.

Mixa ihop ingredienserna till mandelsåsen, smaka av med salt.

Fördela havrefräset i två skålar, ringla över mandelsås och servera med fröknäcke.