fbpx

Podd

Post image

Oregano, prokrastinering och salted caramel

Det är mitt i semestern men ingenting kan stoppa Lina och Mia från att kravla sig in i podd-studion och prata om livets viktiga: vegansk glass, att skjuta upp saker, och eteriska oljor.

I veckans avsnitt av Food Pharmacy-podden (#90) har Mia utlovat en provsmakning av vegansk glass men eftersom livet kom emellan skjuts provsmakningen upp på obestämd tid. Att skjuta upp saker, eller prokrastinera som det så tjusigt heter, är ett hett begrepp just nu. Beteendet leder ofta till stress, men det inte handlar om att personen i fråga är lat eller slö. Psykologen Alexander Rozental har skrivit en hel bok på ämnet. De fyra vanligaste orsakerna till att vi skjuter upp saker är:

  • belöningen ligger för långt fram i tiden
  • vi tror inte att vi kommer att klara uppgiften tillräckligt bra 
  • värdet av att utföra uppgiften känns inte tillräckligt stort
  • impulsivitet, vi distraheras av sådant som känns mer belönande för stunden

Japp, vi känner igen oss.

En klassiker är ju ”imorgon ska jag ta tag i det där med maten”, eller hur? Men med hjälp av Food Pharmacys första budord – tänk på vad du kan tillföra istället för att utesluta – behöver du faktiskt aldrig vänta till imorgon. Vill du äta den där pizzan så gör det, men se till att lägga till en liten färgglad sallad med grönsaker i vid sidan av. Lätt som en plätt!

Hur som helst. Veckans poddavsnitt är alldeles löjligt underhållande och du hittar det som vanligt här.

Glad onsdag!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och kokboken här. Förbeställ vår nya bok, Näringsjägaren, här.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.