fbpx

Food Pharmacy

Post image

Glamping i Stockholms skärgård

Du som följer oss på Instagram kan omöjligt ha missat att vi mötte upp vår bästis Runken på Strömkajen förra veckan och tog en skärgårdsbåt ut i Stockholms skärgård. Det som är så fint med att ha känt varandra i 36 år är att man 1) skrattar åt exakt samma saker och 2) aldrig behöver förklara något för varandra. Som varför man kallas för Runken, till exempel.

Målet för utflykten var Svartsö Logi, ett genialt campingkoncept där man bor i lyxiga tält vid strandkanten som är inredda med riktiga sängar, element, mattor, ishinkar och allt annat som hör en äkta glamping till.

Det blev en helt magisk dag full av jordgubbar, champagne, åskmoln, sol, fästingar, Näringsjägarsnack, minnen, meditation, flams och trams. Här sover Mia ruset av sig. Närå, skoja bara, men skogens skuggspel hade onekligen en sövande effekt på lilla My.

På kvällen tog vi en riktig långpromenad på cirka 50 meter och åt en vegetarisk tre rätters-middag på underbara Svartsö Krog. På hemvägen tog vi en extremt oskarp bild med sylvass blixt som inte alls gjorde mysfaktorn rättvisa, och sedan somnade vi som tre små mätta lamm strax före midnatt.


Morgonen därpå vaknade vi upp till detta underbara – en korg fylld till bredden med frukost! Shit, så skulle man ha det varje dag. Vi dukade upp kaffe, te, nybakat bröd, pålägg, färska bär, hemgjord granola och yoghurt och lyssnade på Maria Borelius sommarprat.

Ojdå, regn igen! Vi tog skydd i vårt tält och konstaterade att regnsmatter mot tälttak nog är bland det härligaste man kan uppleva. Och när molnen skingrades hyrde vi varsin cykel och tog en tur med augustivind i håret runt den vackra ön, tills färjan angjorde bryggan vid tvåtiden och tog oss tillbaka till Stockholm.

Kan varmt rekommendera detta till alla kompisgäng, nyförälskade och barnfamiljer där ute! Glamping är en oerhört trivsam kombo av hotell och naturupplevelse i ett.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och kokboken här. Beställ vår nya bok, Näringsjägaren, här.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.