Halloumiskam, bus eller glutenfritt godis – Food Pharmacy

Podd

Post image

Halloumiskam, bus eller glutenfritt godis

Älskade du, det är onsdag och vi har släppt ett nytt poddavsnitt. Och eftersom vi nyligen är tillbaka från en semester där vi för första gången på väldigt många år faktiskt haft just semester, så har vi mer energi än någonsin i podden. Vi pratar om hur svårt det kan vara att jaga näring när man är ledig, hur vi kommer att göra för att komma tillbaka i rutinerna och varför vi aldrig skulle komma på tanken att skuldbelägga oss själva när näringsjakten inte gått prick enligt plan. Och så nämner vi naturligtvis sommarens stora snackis: halloumiskammen.

Du har väl inte missat att vår import av halloumi har ökat kraftigt – från 21 ton år 2010 till 4000 ton förra året. Och eftersom Cypern är det land i Europa som använder mest antibiotika vid djuruppfödning så gick experter ut i juli och varnade för att svenskarnas kraftiga sug efter halloumi kunde förvärra antibiotikaresistensen (eftersom en frikostig användning av antibiotika vid djuruppfödning kan leda till att vi i framtiden inte har någon fungerande antibiotika).

Värt att nämna är att som svar på sommarens rapportering om halloumiskammen, skrev forskare från Sveriges Lanbruksuniversitet i en debattartikel att den mesta antibiotika inom djuruppfödning används till gris och höns och inte till kor, får och getter vars mjölk halloumi görs på.

Nåväl, detta och massa annat pratar vi om i dagens poddavsnitt som du hittar bland annat här.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och kokboken här. Beställ vår nya bok, Näringsjägaren, här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.