fbpx Print

Mormors plommonkaka med mandel

Receptinspiration: nillaskitchen.se

Scale

Ingredienser

100 g smält kokosolja

2 ägg

1/2 dl honung

1 dl mandelmjöl

1/2 dl bovetemjöl

1 tsk bakpulver

10 knyckta plommon

Så här gör du

Sätt ugnen på 160°, ta fram en kastrull och smält kokosoljan . Vispa ihop ägg och honung i en skål och blanda alla torra ingredienser i en annan. Rör försiktigt ner den smälta kokosoljan i äggblandningen och fortsätt sedan med de torra ingredienserna. Rör långsamt tills du har en len smet.

Kärna och klyfta plommonen. Ta fram en form med löstagbar botten och smörj den med kokosolja innan du mjölar den med lite mandelmjöl. Fyll formen med smet och placera ut plommonklyftorna i valfritt mönster (tryck ner dem halvvägs i smeten).

Grädda plommonkakan i ca 40 minuter och ta ut den när den har stannat och fått lite färg. Se upp så den inte bränns! Servera gärna när den fortfarande är lite varm, precis som mormor skulle ha gjort.