fbpx Print

Tre saker att svalka strupen med

Scale

Ingredienser

Grönt iste:

1 liter vatten 

2 msk löste

Ingefära, citron och gurkvatten:

1 liter vatten

2 msk riven ingefära

1 citron

1/2 gurka

Kallbryggt kaffe:

2 dl vatten

1 kaffemått kaffe

Instruktioner

Grönt iste:
Du fyller helt enkelt en tekanna med vatten, puttar ner löste och sedan låter du det stå och dra i kylen över natten.

Ingefära, citron och gurkvatten:
Du kokar upp vatten och lägger i riven ingefära och citron (valfritt om du vill pressa den eller lägga ner hela skivor/klyftor). Sedan låter du vattnet svalna till rumstemperatur och lägger ner gurkan som du skurit i bitar. Låt stå och mysa i kylskåpet under natten. Sila om du vill, eller låt bli. Vi silade inte utan mumsade glatt i oss gurk- och ingefärsbitarna allteftersom.

Kallbryggt kaffe:
Doserade kaffe och vatten i en kanna. Och sedan lät vi det stå i kylskåpet över natten. Morgonen därpå tog vi ut vår lilla kaffekanna ur kylskåpet och silade kaffet genom ett kaffefilter.