fbpx Print

Äppelpaj för näringsjägare

Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

3 dl hel havre, blötlagd i minst 8 timmar eller över natten

2 dl havregryn

10 första dadlar, urkärnade

1/2 tsk malen kardemumma

1 tsk vaniljpulver

6 knyckta äpplen

2 tsk malen kanel 

1 msk kallpressad rapsolja

Till servering:

Vaniljsås

Färsk citronmeliss

Instruktioner

Värm ugnen till 150 grader. Låt havren rinna av väl. Mixa till ett smul tillsammans med havregryn, dadlar, kardemumma och vaniljpulver. Skölj och skär äpplena i klyftor, blanda med kanelen och sprid ut i en ugnsfast pajform. Fördela smuldegen över äppelbitarna och ställ in i ugnen och grädda tills äpplena är halvmjuka och toppingen knaprig, det tar cirka 45 minuter. Servera pajen ljummen, gärna tillsammans med vaniljsås och citronmeliss.