fbpx Print

Äppelpaj för näringsjägare

Scale

Ingredienser

3 dl hel havre, blötlagd i minst 8 timmar eller över natten

2 dl havregryn

10 första dadlar, urkärnade

1/2 tsk malen kardemumma

1 tsk vaniljpulver

6 knyckta äpplen

2 tsk malen kanel 

1 msk kallpressad rapsolja

Till servering:

Vaniljsås

Färsk citronmeliss

Så här gör du

Värm ugnen till 150 grader. Låt havren rinna av väl. Mixa till ett smul tillsammans med havregryn, dadlar, kardemumma och vaniljpulver. Skölj och skär äpplena i klyftor, blanda med kanelen och sprid ut i en ugnsfast pajform. Fördela smuldegen över äppelbitarna och ställ in i ugnen och grädda tills äpplena är halvmjuka och toppingen knaprig, det tar cirka 45 minuter. Servera pajen ljummen, gärna tillsammans med vaniljsås och citronmeliss.