fbpx Print

Choklad-bliss balls med tranbär och rostad sesam

Scale

Ingredienser

3 dl havregryn

12 färska dadlar, urkärnade

3/4 dl kakao

2 tsk tranbärspulver

2 msk ljus tahini

2 msk vatten (eventuellt lite mer)

1 msk cacao nibs (valfritt)

1 nypa flingsalt

1 dl oskalade sesamfrön att rulla i

Instruktioner

Mixa havregryn, kakao, tranbärspulver och salt i en matberedare tills du får ett fint smul. Tillsätt dadlar och mixa lite till. Tillsätt tahini och vatten och fortsätt mixa tills du får en helt slät massa. Ha eventuellt i lite mer vatten om smeten känns för tjock. Eftersom havregrynen drar åt sig vätska får smeten gärna vara lite kladdig när du är klar, då blir de perfekta när du sedan rullar dem i sesamfröna. Låt smeten stå i 10 minuter innan du rullar dina bollar.

Värm ugnen till 175 °C. Lägg sesamfröna på en ugnsplåt och rosta mitt i ugnen i 5-7 minuter, tills de doftar nötigt. Låt svalna.

Forma smeten till 16 bollar och rulla i sesamfröna. Lägg i en burk med tätslutande lock och förvara bollarna i kyl eller frys. Jag gillar att ha dem i frysen och servera dem väl kylda!