Gluten, bröstcancer och tantrasex – Food Pharmacy

Podd

Post image

Gluten, bröstcancer och tantrasex

Vi har släppt avsnitt hundra av Food Pharmacy-podden! Det faktum att vi suttit på varsin sida det där lilla skrangliga bordet och glott på varandra i poddstudion hundra gånger är svindlande, snudd på surrealistisk. Men nu står det i alla fall “100” på det här avsnittet så då får vi väl tro på det, helt enkelt.

För några veckor sedan släppte vi ett avsnitt som handlade om en liten tjej som heter Isabelle och som drabbades av en autoimmun sjukdom som gjorde att hon började tappa håret för 1,5 år sedan (du kan lyssna på det avsnittet här #97). Efter det avsnittet har många lyssnare hört av sig. I dagens avsnitt läser vi upp ett läsarbrev från en annan liten flicka som också drabbades av en autoimmun sjukdom och som, precis som Isabelle, blev hjälpt när hon uteslöt gluten. Med anledning av det intervjuar vi näringsterapteuten Maria Berglund Rantén och grottar ner oss lite ordentligare i gluten. Dessutom snackar vi periodisk fasta och dess spännande påverkan på bröstcancer med Micke (Mosley). Och så lite tantrasex då.

In och lyssna här bums!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och kokboken här. Beställ vår nya bok, Näringsjägaren, här.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Lina Slättman skriver:

  Hej Lina o Mia
  Tack för intressanta ämnen i er podd!
  Vore toppen om ni vill kika på bioidentiska hormoner som Mia Lundin tar upp i boken Kaos i kvinnohjärnan när ni tar upp ämnet klimakteriet/hormoner

  Hälsn Lina

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack för tips!

 2. VAd jag förstått så är det STOR skillnad på om progesteronet är syntetiskt eller bioidentiskt…
  Tips vad gäller hormoner osv: Mia Lundin (Hercare.se), Jenny Koos (Vulverine)

 3. JAA! Gör ett hormonavsnitt.
  Jag slutade med p-piller för snart 3 år sedan och fick bl.a. världens acneutbrott pga. de hormonella obalanser som kom, och följaktligen både psykiska och fysiska besvär som satte sina spår.

  Skulle vara intressant att veta vad man kan göra för att balansera sina hormoner och vad som händer i kroppen efter ett p-pillerstopp.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Eller hur? Så klart vi måste göra ett hormonavsnitt! I väntan på det kan du lyssna på avsnitt #83 där Sebbe intervjuar Jenny Koos (Vulverine) som arbetar med kvinnors menscykler. Hon lär bland annat ut justissemetoden (en metod för fertilitetsförståelse), och ger hormonhälsorådgivning i stort kring bland annat PMS, PCOS och endometrios. Spännande lyssning!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.