fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Ja! till gröna hemligheter

Det här receptet på pasta med gröna hemligheter publicerades först i SvD Perfect Guide.

En sak vi har lärt oss på vår expedition i näringsjägardjungeln är att ljuga. Jajamen, vi ljuger faktiskt både gärna och ofta. Svarta lögner försöker vi hålla oss ifrån och även om vita lögner anses aningen bättre undviker vi helst även dem. Våra favoriter är gröna. 

En grön lögn är något så fiffigt som ett undanhållande av hur mycket grönsaker våra barns favoritmat innehåller när vi lagar den. Tro det eller ej, men de gröna lögnerna funkar på nästan alla rätter och är helt ofarliga att dra (din näsa kommer inte börja växa, vi lovar).

När barnen frågar om de inte kan få pannkakor till frukost svarar vi ja! och river i smyg ner zucchini i pannkakssmeten (några av våra favoritrecept på pannkakor hittar du här, här och här). Vill vi vara extra hemlighetsfulla gömmer vi alla bevis med hjälp av stavmixern innan vi steker pannkakorna på låg värme.

När barnen vill ha pasta till middag svarar vi ja! och går in i köket och gör barnens favoritsås med undantaget att vi den här gången finhackar lök, broccoli och morötter och smyger ner i såsen (för riktigt kräsna barn krävs även här några sekunder med stavmixern innan såsen blandas med pastan).

Till och med när barnen önskar glass kan vi svara ja! utan att avsluta vår näringsjägarexpedition. Vi mixar bara fryst banan med blåbär, fryst blomkål, en halv avokado och en skvätt havredryck (går att variera i all oändlighet men recept på vår peppade blåbärsglass med blomkål finns här). 

Alla knep är tillåtna! Utgå från vad dina barn gillar och ljug dig grön i ansiktet. Kanske kan du börja redan ikväll genom att blanda ner strimlad zucchini i pastan? Vi lovar att inte berätta sanningen. 

byt ut-lista
Print

Pasta med gröna hemligheter

  • Av : Food Pharmacy

Ingredienser

vanlig pasta (gärna på bönor, linser, kikärtor eller bovete)
zucchini
valfri pastasås

Så här gör du

Koka pastan enligt instruktionen på paketet. Riv zucchininudlar med en juliennestrimlare och blanda med den varma pastan. Rör ihop hela rasket med valfri pastasås.

Kom ihåg att du naturligtvis inte behöver hålla dig till bara en grönsak. Om du mixar din vanliga pasta med strimlor av både zucchini, morot och rödbeta får du en regnsbågspasta som heter duga. Snygg, god och full med gröna hemligheter.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och kokboken här. Beställ vår nya bok, Näringsjägaren, här.

Dela

Kommentarer

  1. Bra tips! Köttbullar är också en perfekt gömma för nyttigheter, jag kokar linser, river morötter, zucchini, lök å kanske en å annan potatis eller liknande, kör fiberhavregryn ist för ströbröd och sen mixar jag allt innan jag blandar med ägg och köttfärs. Rullar, lägg på plåt och in i ugnen på så lågt gradantal man har tid med.

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.