fbpx Print

Masala med tofu och cashewnötter

Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

2 msk kokosolja

1 gul lök, grovhackad

2 vitlöksklyftor, grovhackade

15 g färsk ingefära, skalad och finriven

1 tsk paprikapulver

1 tsk malen gurkmeja

1 tsk malen kardemumma

1/2 tsk malen spiskummin

1/2 tsk garam masala

400 g krossade tomater

1 1/2 dl cashewnötter, helst blötlagda över natten, sköljda och avrunna

2 1/2 dl vatten

2 msk pressad citron

400 g tofu, klappad torr med hushållspapper och tärnad

havssalt och nymalen svartpeppar

Till servering:

kokt fullkornsris

färsk koriander

Instruktioner

Ta fram en gryta och fräs lök, vitlök, ingefära och kryddor tillsammans med kokosolja i 15 minuter, eller tills löken har mjuknat. Tillsätt tomater, salt och peppar och låt sjuda i ytterligare 15 minuter.

Ta grytan från värmen och tillsätt cashewnötter, vatten och pressad citron. Mixa hela rasket till en slät sås innan du tillsätter tärnad tofu. Ställ tillbaka grytan på plattan och värm upp såsen på nytt. Servera tillsammans med lite fullkornsris och färsk koriander. 

Anteckningar

TIPS!

Om du inte har tid att blötlägga cashewnötterna kan du hälla kokande vatten över dem. Låt dra i 30 minuter och skölj av. Smart, eller hur?