Sårbarhet, sojabönor och Michael Mosley – Food Pharmacy

Podd

Post image

Sårbarhet, sojabönor och Michael Mosley

Det är onsdag och vad är det som är så speciellt med det då, kanske du undrar? Jo, på onsdagar släpps ju alltid ett nytt avsnitt av Food Pharmacy-podden. I dagens avsnitt bojkottar vi sojabönor från Brasilien, badar bastu med Michael Mosley och åker till en kursgård och möter våra innersta rädslor. Tro oss, detta vill du icke missa.

Vi kan prata i evigheter om vad som händer just nu i Amazonas, men kan vi inte bara bestämma här och nu att vi att vi slutar handla icke ekologiskt kött från Brasilien? Nötkött hör nämligen till landets viktigaste exportvaror (förra året importerade EU 140 243 ton nötkött och levande nötkreatur från Brasilien och runt 40 procent av EU:s totala import av nöt kommer från Brasilien), vilket är en stor anledning till att brasilianska markägare startar bränder för att frigöra mer mark att föda upp boskap på. Och tar man bort efterfrågan finns det inte längre någon anledning för Brasilien att fortsätta avskotta Brasilien.

Även vår import av brasilianska sojabönor bör minskas – mellan juli 2018 och mars 2019 importerade EU 7,7 miljoner ton sojaprodukter från Brasilien. Men eftersom sojan sedan används till foder åt exempelvis grisar, hös och mjölkkor som föds upp inom EU så är det inte riktigt så enkelt som att bara sluta äta sojaprodukter från Brasilien.

Ja, detta pratar vi bland annat om i dagens poddavsnitt #98 som du hittar här.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och kokboken här. Beställ vår nya bok, Näringsjägaren, här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.