fbpx Print

Choklad- och kaneltryfflar med torkade lingon och flingsalt

Scale

Ingredienser

3 dl havregryn

3/4 dl kakao

1 msk malen kanel eller starkt kaffe för en kaffe-touch

1 nypa flingsalt

12 färska dadlar, urkärnade

2 msk ljus tahini

23 msk vatten

Att rulla i:

kakao

mörk choklad, så mörk som du gillar men gärna 99%-ig

torkade lingon (se recept nedan)

torkat blomströssel

flingsalt

Instruktioner

Mixa havregryn, kakao, kanel och salt till ett fint smul. Tillsätt dadlarna och mixa till ett smul. Tillsätt tahini och vatten och mixa tills du får en krämig chokladbollssmet. Forma till 16 bollar och rulla i kakao.

Smält chokladen över ett vattenbad. Låt svalna något. Häll en sked smält choklad på toppen av varje tryffel, strö direkt över torkade lingon, blomströssel och flingsalt. Låt svalna. Förvara i kylen eftersom de är allra godast serverade väl kylda! Ät hur många du vill!

Anteckningar

TIPS!

Torka dina egna lingon! Värm ugnen till 50°C. Lägg ut frysta lingon på en bakplåtspappersklädd plåt. Torka lingonen mitt i ugnen över natten, med en träslev i ugnsluckan så att ånga kan ta sig ut under torkningen. Torka tills lingonen har en konsistens som påminner om russin, ca 8-10 timmar. Har du en torkugn kan du naturligtvis använda den!