EQ gymmet – vad är det? – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

EQ gymmet – vad är det?

För fem år sedan när vi började intressera oss för vår hälsa fokuserade vi på maten och vad vi stoppade i munnen. Hur kunde vi med hjälp av nya matvanor få en bättre hälsa? Vi startade en blogg, skrev några böcker, drog igång en podd och exakt här hade det här inlägget kunnat sluta om det inte vore för att vi ändå inte mådde helt hundra. Fasiken också, trots alla jordärtskockor och gurkmejashotar var det ändå något som skavde.

Så en dag dök April upp i våra liv gläntade på dörren till en helt ny värld för oss. Vi berättade för April hur vi mådde och hon lärde oss vikten av att titta inåt, acceptera alla känslor (inte bara lycka) och meditera. Idag är meditation faktiskt en lika självklart del av vårt liv som den där gröna smoothien som vi hade lärt oss att dricka några år tidigare.

Därför är det extra roligt att vi nu kan dela Aprils EQ gym med dig här på bloggen. För oss har det varit en game changer att lära oss att jobba aktivt med våra emotionella muskler. Egentligen är det ju rätt konstigt att vi går i skolan i (minst) tio år och tränar vår IQ varje dag genom matte, fysik, engelska, svenska, kemi och biologi. Men vi får noll vägledning, stöd och träning i våra emotionella muskler – vår så kallade EQ.

Gå in och läs Aprils första inlägg här, här och här. Och glöm inte att hur många gröna smoothies du än dricker, så är det ändå svårt att vara hälsosam om du inte är snäll mot dig själv.

Puss.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Kristina Svanberg skriver:

  Hej!
  Jag hittade Er för några veckor sen, och har börjat lyssnar på från början av Era poddar, jag lyssnar så öronen blöder 😂👍 alltså, så bra är Ni! 👏👏
  Jag har nu en fråga, håller ni på med några föreläsningar och var är ni, vill så gärna gå på föreläsning 😀👍 tack för alla tips och tricks i matlagning och hälsotänk. Lycka till med alla Era projekt i framtiden, önskar en ny följare som är så sjukt fast i att följa Er i allt Ni tar Er för 😀 Mvh Kristina

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vad roligt, Kristina! Välkommen till oss! Vi föreläser då och då, men tiden räcker tyvärr inte alltid till. När vi har öppna föreläsningar brukar vi hojta på bloggen, så håll utkik! I väntan på ett möte IRL är du varmt välkommen att bli medlem hos oss. Då kan du använda vår digitala näringsjägarkompass, du får feedback direkt från oss och släpps in till våra näringsjägarfoum där du kan få tips och diskutera jakten med andra. Kram från hela Food Pharmacy-familjen

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.