EQ gymmet – vad är det? – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

EQ gymmet – vad är det?

För fem år sedan när vi började intressera oss för vår hälsa fokuserade vi på maten och vad vi stoppade i munnen. Hur kunde vi med hjälp av nya matvanor få en bättre hälsa? Vi startade en blogg, skrev några böcker, drog igång en podd och exakt här hade det här inlägget kunnat sluta om det inte vore för att vi ändå inte mådde helt hundra. Fasiken också, trots alla jordärtskockor och gurkmejashotar var det ändå något som skavde.

Så en dag dök April upp i våra liv gläntade på dörren till en helt ny värld för oss. Vi berättade för April hur vi mådde och hon lärde oss vikten av att titta inåt, acceptera alla känslor (inte bara lycka) och meditera. Idag är meditation faktiskt en lika självklart del av vårt liv som den där gröna smoothien som vi hade lärt oss att dricka några år tidigare.

Därför är det extra roligt att vi nu kan dela Aprils EQ gym med dig här på bloggen. För oss har det varit en game changer att lära oss att jobba aktivt med våra emotionella muskler. Egentligen är det ju rätt konstigt att vi går i skolan i (minst) tio år och tränar vår IQ varje dag genom matte, fysik, engelska, svenska, kemi och biologi. Men vi får noll vägledning, stöd och träning i våra emotionella muskler – vår så kallade EQ.

Gå in och läs Aprils första inlägg här, här och här. Och glöm inte att hur många gröna smoothies du än dricker, så är det ändå svårt att vara hälsosam om du inte är snäll mot dig själv.

Puss.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.