Ett bidrag till folkhälsan – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Ett bidrag till folkhälsan

Förlåt för sent inlägg, fattar att du suttit här sedan i morse och törstat efter nya studier på tarmfloran, näringsjägarmat och tips på hur du får ditt barn att äta broccoli. Och sedan, när Dupond och Dupont väl behagar dyka upp, så handlar det inte om något av ovanstående.

Till saken hör att varit bortresta i några dagar och kom hem sent i natt. Kropparna ville sova, men tankarna hade svårt att komma till ro. Drömde om Dolly Parton och ostron och väcktes abrupt av att klockan ringde klockan sju. Mediterade, duschade, rastade hund, väckte barn, drack en kopp kaffe, borstade tänderna, gick till jobbet. Nä förlåt, vi klädde förstås på oss först. Sedan gick vi till jobbet.

Rev av ett lunchmöte, spelade in podd, rev av ett till möte och sedan ett tredje. Förberedde en kampanj för en av våra sponsorer, spelade in några filmer för vår nya medlemssajt (anmäl dig här om du vill knipa early bird-priset), planerade torsdagens pumpaplåtning, svarade på tretusen mejl och planerade onsdagens filmning.

Åkte hem, rastade jycken, lagade mat, hämtade barn på fotbollsträningen och packade skolväskor. Och så plötsligt slog det oss … bloggen!

Det är inte ofta vi glömmer men idag gjorde vi faktiskt det. Men, det har sin lilla förklaring – på fredag släpps ju nya plattformen, medlemssajten och den digitala Näringsjägarkompassen och just nu är allt fokus på det. Så långt allting gott, men anledningen till att vi tagit fram Näringsjägarkompassen är ju inte lika kul. Det står nämligen inte så bra till med vår folkhälsa som man kanske skulle kunna tro. Så sent som i måndags kunde vi läsa på DN:s förstasida att halva Sveriges befolkning är överviktiga eller feta, och enligt Livsmedelsverket orsakar ohälsosam mat flest sjukdomar i Sverige idag. Så mycket som en fjärdedel av Sveriges befolkning riskerar faktiskt att dö i förtid på grund av dåliga matvanor.

Så, den här kompassen är helt enkelt vårt bidrag till folkhälsan – genom att peppa och inspirera till att äta mer grönt kan vi hjälpa till att förebygga många av våra vanligaste livsstilsrelaterade sjukdomar. Det har varit ett hästjobb att bygga den men snart är vi i mål.

Du hakar väl ?

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och kokboken här. Beställ vår nya bok, Näringsjägaren, här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.