Tårtbotten:
2 dl sötpotatispuré
1 dl kokosolja, smält
1 dl havredryck
1 msk kanel
1/2 tsk muskot
1/2 tsk kryddpeppar
1/2 tsk ingefära, mald
1/2 dl honung
3 ägg
5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
Frosting:
2 1/2 dl cashewnötter, blötlagda över natten
2 msk kokosolja, smält
4 msk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk citronjuice
1/4 tsk kanel
1 krm salt
Sötpotatispurén fixar du enkelt genom att ugnsbaka några stora sötpotatisar på 200 grader i cirka en timme, för att sedan gröpa ur dem och mixa innanmätet till en fin puré.
Dags att baka kaka! Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop alla kakingrdienserna i en skål. Smörj två runda bakformar med lite kokosolja och fördela sedan smeten jämnt mellan båda. Baka tårtorna i ugnen i ungefär 40 minuter (använd en tandpetare för att se om de är klara – torr tandpetare = färdig kaka!). Låt bottnarna svalna medan du förbereder frostingen.
Mixa alla ingredienser till en krämig frosting i en high speed blender. Justera sötman med mängden honung. Känns frostingen för tjock har du i en skvätt vatten.
Bygg tårtan kaka-frosting-kaka-frosting och dekorera med valfria godsaker, t.ex. hackade nötter eller frystorkade bär.
Har du inte tid att blötlägga cashewnötterna över natten kan du koka dem i 15 minuter och sedan skölja dem i kallt vatten.