fbpx Print

Tårta med sötpotatis och kanelfrosting

Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

Tårtbotten:

2 dl sötpotatispuré

1 dl kokosolja, smält

1 dl havredryck

1 msk kanel

1/2 tsk muskot

1/2 tsk kryddpeppar

1/2 tsk ingefära, mald

1/2 dl honung

3 ägg

5 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver

Frosting:

2 1/2 dl cashewnötter, blötlagda över natten 

2 msk kokosolja, smält

4 msk honung

1 tsk vaniljpulver

1 tsk citronjuice

1/4 tsk kanel

1 krm salt

Instruktioner

Sötpotatispurén fixar du enkelt genom att ugnsbaka några stora sötpotatisar på 200 grader i cirka en timme, för att sedan gröpa ur dem och mixa innanmätet till en fin puré.

Dags att baka kaka! Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop alla kakingrdienserna i en skål. Smörj två runda bakformar med lite kokosolja och fördela sedan smeten jämnt mellan båda. Baka tårtorna i ugnen i ungefär 40 minuter (använd en tandpetare för att se om de är klara – torr tandpetare = färdig kaka!). Låt bottnarna svalna medan du förbereder frostingen.

Mixa alla ingredienser till en krämig frosting i en high speed blender. Justera sötman med mängden honung. Känns frostingen för tjock har du i en skvätt vatten. 

Bygg tårtan kaka-frosting-kaka-frosting och dekorera med valfria godsaker, t.ex. hackade nötter eller frystorkade bär. 

Anteckningar

TIPS!

Har du inte tid att blötlägga cashewnötterna över natten kan du koka dem i 15 minuter och sedan skölja dem i kallt vatten.