Print

Tårta med sötpotatis och kanelfrosting

Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

Tårtbotten:

2 dl sötpotatispuré

1 dl kokosolja, smält

1 dl havredryck

1 msk kanel

1/2 tsk muskot

1/2 tsk kryddpeppar

1/2 tsk ingefära, mald

1/2 dl honung

3 ägg

5 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver

Frosting:

2 1/2 dl cashewnötter, blötlagda över natten 

2 msk kokosolja, smält

4 msk honung

1 tsk vaniljpulver

1 tsk citronjuice

1/4 tsk kanel

1 krm salt

Instruktioner

Sötpotatispurén fixar du enkelt genom att ugnsbaka några stora sötpotatisar på 200 grader i cirka en timme, för att sedan gröpa ur dem och mixa innanmätet till en fin puré.

Dags att baka kaka! Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop alla kakingrdienserna i en skål. Smörj två runda bakformar med lite kokosolja och fördela sedan smeten jämnt mellan båda. Baka tårtorna i ugnen i ungefär 40 minuter (använd en tandpetare för att se om de är klara – torr tandpetare = färdig kaka!). Låt bottnarna svalna medan du förbereder frostingen.

Mixa alla ingredienser till en krämig frosting i en high speed blender. Justera sötman med mängden honung. Känns frostingen för tjock har du i en skvätt vatten. 

Bygg tårtan kaka-frosting-kaka-frosting och dekorera med valfria godsaker, t.ex. hackade nötter eller frystorkade bär. 

Anteckningar

TIPS!

Har du inte tid att blötlägga cashewnötterna över natten kan du koka dem i 15 minuter och sedan skölja dem i kallt vatten.

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.