fbpx Print

Food Pharmacys kantarelltoast

Scale

Ingredienser

Kantarellpesto:

2 1/2 dl kantareller, grovhackade

1 dl pinjenötter eller valnötter, rostade

1/2 dl olivolja + lite extra att steka i

4 vitlöksklyftor, pressade

2 msk näringsjäst

1 näve persilja salt och peppar

Ljust toastbröd (1 limpa):

2 1/2 dl havregryn

1 1/2 dl bovetemjöl

2 tsk bakpulver

2 ägg

2 morötter

2 dl havremjölk

1 tsk fänkålsfrön

flingsalt

Så här gör du

Vi börjar med brödet. Blanda bovetemjöl och bakpulver i en bunke. Mixa morötterna tillsammans med havremjölk, ägg och havregryn i en mixer.  Rör ihop. Tillsätt stötta fänkålsfrön och häll upp i en brödform. Grädda i mitten av ugnen på låg värme (strax över 100°C) i ungefär en timme.

Under tiden brödet står i ugnen fräser du kantarellerna och vitlöken i en stekpanna tillsammans med lite olivolja. Mixa resterande ingredienser i en matberedare. Lägg i de frästa kantarellerna i matberedaren tillsammans med salt, peppar och persilja, och tryck på pulse-knappen några gånger. Ha i lite extra olivolja om peston blir för tjock. Ta ut brödet ur ugnen och låt det svalna innan du skär upp det.

Stek brödskivor i olivolja och toppa med flingsalt. Klicka upp kantarellpesto på brödskivorna och dekorera med färsk persilja.