Print

Food Pharmacys kantarelltoast

Scale

Ingredienser

Kantarellpesto:

2 1/2 dl kantareller, grovhackade

1 dl pinjenötter eller valnötter, rostade

1/2 dl olivolja + lite extra att steka i

4 vitlöksklyftor, pressade

2 msk näringsjäst

1 näve persilja salt och peppar

Ljust toastbröd (1 limpa):

2 1/2 dl havregryn

1 1/2 dl bovetemjöl

2 tsk bakpulver

2 ägg

2 morötter

2 dl havremjölk

1 tsk fänkålsfrön

flingsalt

Instruktioner

Vi börjar med brödet. Blanda bovetemjöl och bakpulver i en bunke. Mixa morötterna tillsammans med havremjölk, ägg och havregryn i en mixer.  Rör ihop. Tillsätt stötta fänkålsfrön och häll upp i en brödform. Grädda i mitten av ugnen på låg värme (strax över 100°C) i ungefär en timme.

Under tiden brödet står i ugnen fräser du kantarellerna och vitlöken i en stekpanna tillsammans med lite olivolja. Mixa resterande ingredienser i en matberedare. Lägg i de frästa kantarellerna i matberedaren tillsammans med salt, peppar och persilja, och tryck på pulse-knappen några gånger. Ha i lite extra olivolja om peston blir för tjock. Ta ut brödet ur ugnen och låt det svalna innan du skär upp det.

Stek brödskivor i olivolja och toppa med flingsalt. Klicka upp kantarellpesto på brödskivorna och dekorera med färsk persilja.

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.