Mättat fett i Food Pharmacy-podden – Food Pharmacy

Podd

Post image

Mättat fett i Food Pharmacy-podden

Avsnitt #102 av Food Pharmacy-podden är här och idag handlar det (föga förvånande om ditt öga råkade snudda vid rubriken) om mättat fett.

Vi minns själva med blandade känslor hur lightprodukterna plötsligt en dag gjorde entré i våra kylskåp i mitten av 80-talet. Hur det röda mjölkpaketet som genom ett trollslag hade blivit gult och smöret blommigt när vi stormade in i köket för frukost.

– Godmorgon, vad fan har hänt med mjölken och smöret? sa vi med blå mascara och illasittande Replayjeans.

Varpå våra rosiga, snudd på upphetsade, mammor svarade:

– Slå dig ner lilla vän så ska du genast få smaka på minimjölk och lättmargarin.

I dag vet vi att det inte var det mättade fettet som gjorde oss feta. Synd bara att rädslan för det hann få så stora konsekvenser. Mellan år 1990 och 2000 ökade antalet feta i västvärlden från 200 miljoner till 300 miljoner och många kopplar faktiskt det direkt till de förändringar som folk gjorde när de började undvika det mättade fettet.

I dagens avsnitt snackar vi med Ann Fernholm och Micke Mosley om just mättat fett, och om du klickar här, här eller här så kan du lyssna på vårt samtal om kokosolja, grädde, lightprodukter och kött (alla länkar leder alltså till samma plats, vi ville bara försäkra oss om att du verkligen klickar).

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och kokboken här. Beställ vår nya bok, Näringsjägaren, här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.