Snabb kikärtssoppa med champinjoner och timjan – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Snabb kikärtssoppa med champinjoner och timjan

fav

Glada nyheter: bloggen har blivit med kikärtssoppa. Vår älskade hummus får (tillfälligt) ta en paus i våra liv medan vi gör den här soppan om och om igen i höst.

Vi kan redan nu avslöja att den är vansinnigt god, samt att tricket är kombon. Alltså kombon av den här:

En gul soppa i en kastrull

Och det här:

Person som rör bland nötter och örter

Ja, och slår du ihop dem så får du förstås det här:

kikärtssoppa i en skål med topping

En klick grovkornig senap i din kikärtssoppa och du är i mål. Så himla gott, enkelt och fenomenalt på alla sätt och vis.

Print

Snabb kikärtssoppa med champinjoner och timjan

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 portioner 1x
Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

Soppa:

2 paket kokta kikärtor

1 gul lök, hackad

1 vitlöksklyfta, pressad

2 msk lantbuljong

färsk timjan

1 tsk svensk senap

salt & vitpeppar

Topping:

champinjoner, tärnade

olivolja

pinjenötter

salt

färsk timjan

Instruktioner

Häll av kikärtorna och skölj dem noggrant innan du häller över dem i en kastrull. Täck med vatten och ha i resten av ingredienserna till soppan (inte salt och peppar). Låt puttra i 20 minuter. Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med salt och vitpeppar. Om soppan känns för tjock tillsätter du lite vatten. 

Rosta försiktigt pinjenötterna i en stekpanna och låt svalna på en tallrik. Fräs champinjonerna i olivolja och salt tills det mesta av vattnet släpper. Blanda de gyllene champinjontärningarna med pinjenötterna och krydda med färsk timjan. 

Servera soppan i små skålar och toppa med champinjon- och pinjenötsblandningen. Smaklig spis!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och kokboken här. Beställ vår nya bok, Näringsjägaren, här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.