1 msk olivolja
1 gul lök
1 morot
2 vitlöksklyftor
1/2 dl persilja
2 paket tofu
2 dl havregryn
1 dl tomatpure
1 msk tamari
Värm ugnen till 170 grader och olja in en brödform med olivolja. Värm lite olja i en panna på låg temperatur och lägg i hackad lök, morot, vitlök och persilja. Tillaga i cirka 10 minuter.
Under tiden lägger du tofun mellan några ark hushållspapper och trycker försiktigt. Smula sedan tofun i en matberedare och addera havregryn, tomatpuré och tamari. Mixa till en slät pure. Häll över purén i en skål tillsammans med lök-blandningen från pannan.
Flytta smeten till brödformen och bred ut massan så att limpan blir slät på toppen. Baka tofulimpan i ugnen tills den blir gyllenbrun och fast (ca 1 timme). Låt svalna något före servering.
Find it online: https://foodpharmacy.se/2019/10/vegansk-kottfarslimpa-med-tofu/