Print

Vegansk köttfärslimpa (med tofu)

Scale

Ingredienser

1 msk olivolja

1 gul lök

1 morot

2 vitlöksklyftor

1/2 dl persilja

2 paket tofu

2 dl havregryn

1 dl tomatpure

1 msk tamari

Instruktioner

Värm ugnen till 170 grader och olja in en brödform med olivolja. Värm lite olja i en panna på låg temperatur och lägg i hackad lök, morot, vitlök och persilja. Tillaga i cirka 10 minuter.

Under tiden lägger du tofun mellan några ark hushållspapper och trycker försiktigt. Smula sedan tofun i en matberedare och addera havregryn, tomatpuré och tamari. Mixa till en slät pure. Häll över purén i en skål tillsammans med lök-blandningen från pannan.

Flytta smeten till brödformen och bred ut massan så att limpan blir slät på toppen. Baka tofulimpan i ugnen tills den blir gyllenbrun och fast (ca 1 timme). Låt svalna något före servering.

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.