Print

Krämig blomkålsrisotto med timjan

Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

1 stort blomkålshuvud

2 vitlöksklyftor

olivolja

1 buljongtärning (umami- eller grönsaksbuljong)

2 1/2 dl havregrädde

färsk timjan

3 msk näringsjäst

1 msk potatismjöl

salt och vitpeppar

Till servering:

mandelspån

färsk timjan

näringsjäst

Instruktioner

Dela blomkålshuvudet i bitar. Lägg bitarna i din high speed blender eller matberedare och pulsa blomkålen till ett fint ris. Flytta riset till en kastrull och stek på låg värme i två minuter tillsammans med pressad vitlök och olivolja.

Häll över havregrädden och fyll på med vatten tills vätskan når någon centimeter ovanför blomkålsriset. Låt puttra tills blomkålen har mjuknat helt. Rör försiktigt ner hackad timjan och näringsjäst. Smaka av med salt och vitpeppar. För en tjockare konsistens förbereder du en redning av lite potatismjöl utblandat med vatten som du blandar ner i din risotto. Rör om och låt vila en stund före servering.

Servera risotton med rostade mandelspån, färsk timjan, näringsjäst och ringlad olivolja.

Anteckningar

TIPS!

Lägg till en side salad för fler kryss i Näringsjägarkompassen!

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.