fbpx Print

Broccolisoppa med kikärtor, vitlök och ingefära

Scale

Ingredienser

1 gul lök
2 broccoli
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes
400 ml kokosmjölk
5 dl grönsaksbuljong (vatten och lantbuljong)
1 förp kokta kikärter (à 380 g)
1/2 tsk spiskummin
olivolja
salt och peppar
1/2 kruka persilja

Instruktioner

Skala och hacka lök och vitlök och skiva broccolin. Skala och riv ingefäran. Fräs lök och broccoli lätt och rör ner ingefära, hackad vitlök och chilin. Tillsätt kokosmjölk, buljong och vatten och låt sjuda i cirka 12 minuter. Skölj kikärterna under tiden och låt dem rinna av ordentligt. Rosta dem i en stekpanna i lite olja. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Mixa soppan slät i din mixer och smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan servera soppan toppad med kikärtorna och persiljan.

Anteckningar

TIPS!

Servera gärna med tofu!