Print

Närodlad poké bowl

Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

Bowl:

2 dl hel havre, okokt (gärna blötlagd över natten eller i minst 8 timmar)

1/2 rotselleri (ca 300 g)

100 g hackad grönkål

100 g rödkål

50 g groddar (exempelvis lins- eller bön- eller rödbetsgroddar)

färsk persilja

Strimlade morötter:

2 morötter

1/2 dl äppelcidervinäger

Rödbetsgucka:

1 rödbeta

1 förp (à 230 g) förkokta vita bönor

salt

Pepparrotssås:

2 dl växtbaserad yoghurt eller fraiche

1 tsk finriven färsk pepparrot

salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

Koka havren, det tar cirka en halvtimme. Skrubba rotsellerin noga, skär sedan i tunna skivor. Ånga i 5–7 minuter, tills rotsellerin är mjuk. Låt grönkålen ångas med den sista minuten. Finhyvla rödkålen.

Skrubba och strimla morötterna. Lägg i en skål och häll över vinägern. Låt stå i minst 15 minuter.

Skrubba och finriv rödbetan. Mixa ihop ingredienserna till rödbetsguckan, smaka av med salt. Mixa ihop ingredienserna till pepparrotssåsen. Lägg upp alla ingredienser fint i en skål, ringla över pepparrotssåsen. Garnera med persilja.

Anteckningar

TIPS!

Prova gärna att lägga till något av följande proteiner till din soppa eller bowl:

• 1 förp (à cirka 250 g) ekologisk naturell fast tofu – pressa ut vätskan, skär i kuber, marinera i tamari i 10 minuter och baka sedan i ugnen i cirka 20 minuter.

• 1 förp tempeh (cirka 400 g) – skär i tunna skivor och marinera i tamari i 30 minuter. Lägg i en ugnsform och baka i ugnen i cirka 20 minuter på 150°.

• 1 förp (à cirka 230 g) stora vita bönor eller kikärter.

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.