Idag är det Världsdiabetesdagen! – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Idag är det Världsdiabetesdagen!

Och i samband med det vill vi belysa att diabetes typ-2 är en av våra snabbast växande folksjukdomar och, viktigast av allt, att det är en sjukdom som har goda möjligheter att förebyggas och förbättras med goda matvanor. Runt om i världen dör 11 miljoner människor varje år runt om i världen till följd av just dåliga kostvanor, och 1,5 miljoner som en direkt följd av sin typ-2 diabetes. Av alla som har diabetes så är det cirka 85-90 procent som har typ 2.

Och mörkertalet är stort. Bara i Sverige kan så mycket som 150.000 svenskar ha diabetes utan att veta om det. Diabetes typ 2 kommer för det mesta smygande utan symptom och upptäcks ofta av en slump i en vanlig hälsokontroll där man tar blodsockerprover. Om du tror att du är i riskzonen så tveka inte att gå till vårdcentralen och be om att få testa ditt blodsocker! För en som har förstadie till diabetes typ 2 är det faktiskt möjligt att ta makten över sitt blodsocker enbart genom att ändra sin kost.

Avslutningsvis kan vi berätta att det nyligen publicerades en forskningsgenomgång i The Lancet där författarna efterlyser mer näringslära på läkarutbildningarna runt om i världen som en global åtgärd för att bromsa ökningen av livsstilsrelaterad ohälsa.

Yes, let´s do it! Vi har inte råd att vänta en dag längre.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Angelica Ling skriver:

    Näringslära för läkare vore toppen. Ännu mer toppen tror jag näringslära i grundskolan skulle vara – snacka om global spridning och förebyggande! Hur som helst – heja kunskap!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Vi håller med! Heja kunskap!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.