fbpx

Ida Högberg, Recept

Post image

Pepparkakstryfflar till första advent

Lagom till första advent kommer här ett recept på pepparkakstryfflar. Ljuvligt goda och superenkla att göra. Har du bara en matberedare, så är du hemma på några minuter. Enjoy! 

Print

Pepparkakstryfflar

  • Av : Ida Högberg
  • Portioner : 20 tryfflar 1x
Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

3 dl havregryn/glutenfria havregryn

5 dl pumpafrö

20 st medjoldadlar

2 msk kanel

1/2 tsk salt

1/2 tsk malen nejlika

1 tsk malen ingefära

Topping:

kanel och kakaopulver att rulla bollarna i

Så här gör du

Kör pumpafrön, havregryn och alla kryddor till ett mjöl i en matberedare. Tillsätt dadlarna och kör igen. Smeten är klar när den sitter ihop och kan rullas till bollar (den ska alltså inte vara för smulig).

Forma smeten till små bollar och rulla i lika del kanel och kakaopulver. Förvara bollarna i kyl eller frys.

Notes

TIPS!

Vill du lyxa till det lite extra kan du smälta lite mörk choklad i ett vattenbad. Välj en chokladkaka av god kvalité med högt kakaoinnehåll. Doppa eller ringla den smälta chokladen över tryfflarna. Förvara gärna tryfflarna en stund i frysen först så de är riktigt kalla innan du häller på chokladsåsen. Då stelnar chokladen snabbt och du får ett fint mönster utan kladd.

Dela

Kommentarer

  1. Pepparkakstryfflarna saknar en ingrediens; vätska, tillsatte lite kallt kaffe, då först gick det att forma till bollar! 🤗

  2. Kristina skriver:

    Min deg blev för smulig för att forma bollar så jag tillsatte 2 msk kokosgrädde och då funkade det bra.

  3. Hej på er!
    Kanontrick att tillsätta lite vätska av något slag. Dadlar är lite tricky då ibland är saftiga och kletiga, ibland lite torrare och då kan lite vätska behövas som komplement. Kan vara vatten, kaffe, växtbaserad dryck eller annat man tycker passar.

    Nötter och fröer släpper också fett och vätska ju längre de får gå, så kanon att låta matberedaren gå några varv då det gör degen kletigare. Det gör också skillnad vilken typ av dadlar man använder.

    Så bra att ni är uppfinningsrika och fixade degen! 🙂 Råvaror reagerar ibland lite olika beroende på sort, märke, inköpsställe etc. Fint att ni delar era tips – tack!! /Ida

  4. Ingrid Fridher skriver:

    Jag har en fråga – vad avses i receptet, pumpaFRÖN eller pumpaKÄRNOR? Fröna har ju stora “skal”, känns lite osannolikt att det är dessa som avses. Eller är det? Tacksam för svar!

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.